Thursday, April 21, 2011

Hati tenang yang hilang
semalam aku baru balik dari sekolah . Balik je tgk luar hujan,  ta sedar jgk mula2 tp tgk ujan makk aih boleh tahan lebat . sekarang niy aku pantang kalu kena hujan skit mesti sakit kepala , lagi2 kalu lepas tu g makan kambing , pecah kepala .. hari niy rasa sedikit (skitttt je) kurang sedap di lubuk hati.. entah la kenapa , x cukup garam kot or kurang cili, atau terlebih ajinomoto .


aku rasa entry kali ni xde gambar kot , tade mood.. entry niy sbnrnye na mengatakan mood aku tade, tade mood yay2 tade mood.. semua mcm kena tapi ttbe semua serba ta kena, mari kita lihat sape yg kena.. aku la yg kena, sbb semua kerana aku.. benghong !


malam ni malam jumaat , mungkin maghrib aku cube tenangkan sikit perasaan, hati yg tidak tenang niy tandanya kita dh mula lupakan sesuatu yang sentiasa melihat kita , menjaga kita, melindungi kita, dan mengasihi kita selalu, iaitu Dia yang satu.. Dia lah sebenarnya tempat kita berteduh dari semua kepalsuan dunia.. hati yg tidak tenang tandanya kita dh lupa untuk meminta petunjuk dan berdoa padaNya, kadang2 kita rasakan sesuatu yg berlaku sudah x ada lg jalan penyelesaian, full stop.. walhal Dia lahh yang berkuasa menyelesaikan segala resah dan risau terus di dalam lubuk hati.. mungkin akan mengambil masa tp itulah cara Dia mendidik hati seorang manusia.. bukan senang nk membawa hati yg penuh cubaan, sedangkan hati itu lembut dan mudah terluka, tapi dari hatilah kita membawa siapa diri kita , bagaimana kita menjalani hidup dan bgaimana melihat melaluinya.. sememangnya melihat dgn hati inilah pandangan yg paling tajam, namun sgt mudah tersalah dan beralih.. aku insaf..

banyak yang dh ditunjukkan pada aku sejak akhir2 ini.. ada yang menggembirakan aku, ada yang menyedihkan aku.. ada yg aku terima, ada yg aku sepak laju2 xnak terima. aku dipertemukan dgn ramai org, ramai kenalan dan ramai kawan.. hidup aku xkosong, penuh dgn kisah2 menarik, tapi lagi penuh dgn kisah horror saluran citra. memang aku minta dipertemukan dgn sesuatu yang hanya aku dan Dia yang tahu. namun aku takut, kalu hati ni xcukup kuat, ada kekurangan dan kelemahan.. aku berdoa, jika Dia memberikan aku 'sesuatu' itu, aku harap dia jugak berikan kekuatan pada hati aku, ketabahan dan kepercayaan untuk aku tempuh hari mendatang..